Slow-mo Nanowrimo begint vandaag

Een van mijn ‘schrijfdoelen’ voor dit jaar is het schrijven van een roman. Ik ben al vaak begonnen, maar rond hoofdstuk drie geef ik het dan weer op. Ik laat zo’n project eerst een week liggen (even geen zin), nog een week (drukdruk), dan lees ik het een maand later nog eens en zegt het me allemaal niks meer.

Om het deze keer wel te laten lukken, heb ik de kunst afgekeken bij Nanowrimo. Daar schrijven mensen 50.000 woorden proza in de maand november. Ik ga net als de nanowrimo-ers puur voor de kwantiteit, niet de kwaliteit van de tekst. In drie maanden ga ik 75.000 woorden schrijven. Dat is per week zo’n 6000 woorden.

Ik ben gevoelig voor deadlines, beloningen en sociale druk. Daarom heb ik met mijn lieftallige echtgenoot tussentijdse deadlines afgesproken met bijbehorende beloningen. (De aard van deze beloningen laat ik even aan jullie fantasie over). De sociale druk hoop ik op te voeren door hier elke donderdag verslag te doen van mijn vorderingen. Voor je wekelijkse portie leedvermaak moet je dus hier zijn.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s